Моят акаунт | Puffin.bg Любими продукти Кошница

AJING риболов - какво представлява?

AJING риболов - какво представлява?

AJING е вид морски риболов, който се осъществява с много леки макари и изкуствени примамки. Този начин на риболов е много популярен в Япония, но се разпространява и в други държави.

 

 

За AJING риболова са необходими следните такъми:

  • AJING макара - това е специална макара, която е по-лека от обикновените макари за риболов и има по-малък диаметър на шпулата. Те обикновено са с капацитет между 100 и 150 метра от 0,2 до 0,4 мм влакно.
  • AJING прът - това е специална морска въдица, която е по-лека и по-гъвкава от стандартните морски въдици за риболов. Те са обикновено с дължина от 5 до 8 фута (1.5 - 2.4 метра) и са предназначени за лов на по-малки риби, като морски каракуди, лавраци, камбали и други видове морски риби.
  • AJING влакно - те са изработени от специален найлон или монофиламент и са по-тънки от стандартните влакна, използвани за морски риболов. Те са предназначени да бъдат много чувствителни и да дават добра реакция на удара на рибата.
  • Изкуствени примамки - те са малки гумени примамки, които са предназначени да се движат много бавно във водата и да имитират малки морски организми, като калмари, ракове и др.
  • Принадлежности - AJING принадлежностите включват инструменти като пинсети, клещи и ножове за рязане на влакното, както и специални кутии за съхранение на изкуствени примамки.

Важно е да се има предвид, че AJING риболовът може да бъде труден и изисква много търпение и умение. Той е подходящ за опитни риболовци, които имат опит в морския риболов и имат желание да опитат нещо ново.


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: PUFFIN
Сайт: www.puffin.bg