Моят акаунт | Puffin.bg Любими продукти Кошница

FLY FISHING - какво представлява?

FLY FISHING - какво представлява?

FLY FISHING е вид риболов, при който се използва изкуствен мухарски повод (fly) за лов на риба. Този начин на риболов се разгръща като хоби по целия свят и се привличат все повече и повече любители на риболова.

За FLY FISHING риболова са необходими следните такъми:

  • Мухарка - това е специална мухарска въдица, която е по-лека и по-гъвкава от стандартните въдици за риболов. Те обикновено са с дължина между 7 и 10 фута (2.1 - 3 метра) и имат различна класификация на теглото (например 4/5, 5/6, 6/7 и т.н.), която се избира в зависимост от типа муха, която ще се използва и условията на риболова.
  • Мухарски макари - това са специални макари, които са проектирани за използване с мухарки. Те имат по-голям диаметър на шпулата от стандартните макари, за да поберат повече мухари.
  • Мухарски поводи - те са изработени от специален найлон или монофиламент и са по-тънки от стандартните поводи, използвани за риболов. Те са предназначени да се размазват леко във въздуха, за да се създаде илюзията на летяща насекома.
  • Мухи - те са изкуствени насекоми, които се използват за примамка при FLY FISHING риболова. Те могат да бъдат изработени от косъм, пера, коприна или други материали и могат да имитират различни видове насекоми, като муха, стръклица, къртица и др.
  • Принадлежности - мухарските принадлежности включват инструменти като пинсети, клещи и ножове за рязане на мухите, както и специални покривала и кутии за съхранение на мухите.

Veniard CDC Gel

Цена: 9.00 лв.
Преглед


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: PUFFIN
Сайт: www.puffin.bg