Моят акаунт | Puffin.bg Любими продукти Кошница

Какво представляват асист куките?

Какво представляват асист куките?

Асист куките (assist hooks) са специални куки, които се използват в морския риболов и по-специално в риболова на големи риби като тон, скумрия, сьомга и други. Тези куки са изработени от устойчив материал като кевлар или найлон и са предназначени да се закачат към джигове или други изкуствени примамки.

Асист куките са обикновено по-малки от стандартните куки, които се използват в риболова, и имат къса дръжка, която се закача към примамката. Това позволява на рибата да хапне примамката по-лесно, без да усети куката. Въпреки това, когато куката трябва да се закачи към рибата, тя ще се включи и ще задържи рибата заради своята остра върхушка и здрава конструкция.

Асист куките обикновено се използват за риболов на големи морски риби с помощта на джигове или други типове изкуствени примамки. Те могат да бъдат изработени от различни материали, включително найлон, кевлар или монофиламент, и могат да имат различни размери и форми, в зависимост от видът на рибата, която се лови.

Най-често асист куките се поставят в двойки или тройки на върха на примамката, за да се увеличи вероятността за улавяне на риба. Те могат да бъдат поставени на различни дълбочини спрямо морското дъно, за да се оптимизира риболовната стратегия в зависимост от видът на рибата, която се лови и характеристиките на морската среда.


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: PUFFIN
Сайт: www.puffin.bg