Моят акаунт | Puffin.bg Любими продукти Кошница

Тип


Влакната за риболов са изкуствени материали, които се използват за изработка на влакна за риболовни въдици. Те могат да бъдат направени от различни материали, като най-често използваните са монофиламентни влакна, плетени влакна и флуорокарбонови влакна.

Монофиламентните влакна са изработени от единичен нишков материал, който е обвит около себе си в плътна спирала. Те са гъвкави, лесни за употреба и могат да бъдат използвани за почти всички видове риболов. Въпреки това, те имат склонност към заплитания, като след дълги употреби могат да се накъсат и да изгубят чувствителността си.

Плетените влакна са направени от много тънки нишки, които са изтъкани заедно, за да създадат здрава и устойчива връзка. Те са по-здрави от монофиламентните влакна и имат много по-малка дебелина при еднакво натоварване. Това ги прави идеални за риболов на по-големи видове риба или при лов в дълбоки води. Освен това, плетените влакна имат много малко разтегливост, което ги прави много чувствителни на усещане и дава възможност за по-добър контрол върху примамката.

Флуорокарбоновите влакна са вид монофилно влакно, което е произведено от специален полимер, известен като флуорокарбон (PVDF). Те са изключително здрави, устойчиви на износване и UV лъчи, но същевременно са много гъвкави и имат висока чувствителност. Флуорокарбоновите влакна са много популярни сред риболовците, особено при лова на риба с чувствителен усет като пъстърва и бяла риба. Те имат по-ниска видимост под водата, което ги прави по-ефективни при лова на риба, която е много чувствителна. Флуорокарбоновите влакна имат също така по-ниска плаваемост, което ги прави по-подходящи за използване при лова на дънни видове риба.

В PUFFIN.bg знаем, че изборът на правилното влакно може да направи цялата разлика при риболова. Затова сме избрали най-качествените флуорокарбонови и плетени влакна на пазара, за да може да се доверите на тяхната здравина и издръжливост при всяко хвърляне.

Независимо дали сте начинаещ или опитен рибар, в нашия магазин ще откриете влакна, които ще отговарят на вашите нужди и предпочитания. Разгледайте нашата богата гама от флуорокарбонови и плетени влакна и поръчайте своето сега!