Моят акаунт | Puffin.bg Любими продукти Кошница

Black Cat - С Micro U-Float през зимата

Black Cat - С Micro U-Float през зимата

Трудно е за вярване, но е вярно: току-що прочетох, че антарктическата станция Wostock измерва невероятните -41 градуса по Целзий през деня. Да попитам? Слава на небесата, че в нашите географски ширини вече не трябва да се борим със замръзнали води, ледове по реките и дълги периоди на студ.

Дори и през зимата, с малко постоянство и правилен подход ни очаква щастлив улов! Единственото важно нещо е да се адаптирате към ниските температури на водата. Защото те определят темпото за зимни операции. С перфектната презентация на стръвта и подходящо местоположение, обаче, можете бързо да изведете изтънчените хищници на "черния лед" дори през зимата.

По време на студените периоди използвам изключително професионалната Black Cat Micro U-Float и улавям по-голямата част от сомовете с този прост монтаж. Известно е, че рибите са хладнокръвни животни. Те автоматично адаптират метаболизма и телесната си температура към температурата на околната среда. Когато температурата на водата е ниска, метаболизмът им се забавя и режимът на активност се изключва. След това те пасивно се мотаят на дъното, използвайки близостта на своите колеги, големи партньори, за да поддържат собствената си телесна температура висока. Фазите им на хранене стават по-кратки и вече са ограничени до няколко часа седмично.

Сега риболовците на сом влизат в игра! Когато търсенето на място за стоене завърши успешно, вие предоставяте на сома стръв близо до дъното, за да атакува. За целта трябва да използвате услугите на Micro-U-Pose. Действа като катерач във водата. С малкия помощник можем да поднесем стръвта си близо до земята, ненатрапчиво и все пак без оплитане поради ниската плаваемост.

С две Micro-U плувки на водач, които са на известно разстояние една от друга, не позволяваме на стръвта да лежи на дъното, а от друга страна повдигаме леко водача, за да го държим от дъното на водата. Перфектна презентация на стръв, която многократно е осигурявала грандиозни улови в миналото. Опитайте и опитайте късмета си през студения сезон, защото сега са възможни грандиозни улови. Така ги "пукате" дори през зимата!

Michael Koch


Споделете статията
Автор: Иван Иванов
Източник: PUFFIN.bg
Сайт: www.puffin.bg